Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

OVAL zet zich als branchevereniging in voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. Dit doen wij onder andere met onze werkgroep Diversiteit & Inclusie, Marie-Claire Troost, verenigingsmanager Vitaliteit bij OVAL, vertelt ons meer over deze werkgroep en hoe OVAL zich inzet voor een diverse én inclusieve arbeidsmarkt. 

Waar staat de OVAL voor als het om D&I gaat?

"OVAL staat voor een inclusieve en diverse arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft om te groeien te leren en te floreren. Daarbij kruipt OVAL in de rol van aanjager, inspirator en facilitator om het thema diversiteit & inclusie voor de leden van OVAL te vervullen. De vier pijlers van OVAL: vitaliteit, plezier, ontwikkeling en perspectief, hebben hier een centrale rol in."

Wat heeft de werkgroep de afgelopen periode gerealiseerd om hieraan te werken?

"De grootste mijlpaal die we hebben bereikt is de ondertekening van het SER Charter Diversiteit tijdens de ALV van OVAL in juni. Hierin hebben we ons gecommitteerd aan een plan van aanpak en het behalen van doelstellingen op het gebied van D&I over een periode van 5 jaar. En we hebben andere leden ook gestimuleerd om het charter te ondertekenen! Zo heeft Arbo Unie het charter ook ondertekend, en zullen Equilar, Abtro, AvA en Werkmans Mobiliteit dat volgend jaar ook gaan doen. Verder hebben we veel content gemaakt, waaronder een toolkit, interviews en een webinar. Tot slot hebben we in 2023 een ledenonderzoek uitgevoerd om te bepalen waar de kansen en uitdagingen liggen voor leden van OVAL op het gebied van D&I. Die kennis hebben we weer ingezet om onze strategie te bepalen."

Blik op de toekomst

"Ook voor de aankomende tijd staan er mooie dingen op de planning. Zo gaan we tijdens de Week van de Werkstress (11 t/m 15 november 2024) als werkgroep een activiteit organiseren rondom het subthema ‘inclusieve werkomgeving'. In 2025 bieden we tijdens de ALV van OVAL in mei weer de mogelijkheid voor leden om zich aan te sluiten bij het SER Charter Diversiteit. Ook gaan we diverse (online) trainingen organiseren over specifieke onderwerpen die onder D&I vallen, zoals omgaan met neurodiversiteit op de werkvloer. Natuurlijk blijven we actief communiceren via de website, social media kanalen en nieuwsbrieven van OVAL. Dus blijf onze verschillende kanalen zeker in de gaten houden!"

Lees meer over diversiteit en inclusie >>> 

30/09/2024

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter