Branche voor duurzame inzetbaarheid
← Terug naar het overzicht

Symposium 'Vermoeidheid na kanker - hoe gaan we ermee om?' 25 september a.s.

OCA nodigt u graag uit voor dit avondsymposium op 25 september 2017 in Barneveld, bedoeld voor alle (para)medici die te maken hebben met mensen met kanker.

Er valt nog veel te verbeteren als het gaat om het aanbieden van de juiste behandeling van vermoeidheid. U krijgt praktische handvatten belicht vanuit de psyche, fysiek, arbeid en vanuit het blikveld van een “ervaringsdeskundige”. Als hulpverlener kennen we het. Veel kankerpatiënten zijn na behandeling moe. En na twee jaar heeft 20 tot 40% van de ex-kankerpatiënten nog steeds last van extreme vermoeidheid. Wat moet je hier als hulpverlener mee? Is er een somatische verklaring? Check je op anemie of hypothyroïdie? Of kost het verwerkingsproces veel energie? Vaak is er geen concrete oorzaak aan te wijzen. Maar de patiënt zit er wel mee. Net als met zijn concentratieproblemen en vergeetachtigheid. Hoe serieus moet je het nemen en wat kun je nu praktisch voor de patiënt doen?

OCA heeft speciaal voor deze groep een programma ontwikkeld en wil u hier graag meer over vertellen. Onderdelen van het programma worden ondersteund door de presentaties van haar sprekers.

Check de website van OCA voor meer informatie over het programma en aanmelden. Earlybird t/m 15 juli a.s.

Bron: OCA