Branche voor duurzame inzetbaarheid
← Terug naar het overzicht

Persbericht Focus Nederland: Asscher pleit voor loopbaan APK: Achmea zet als eerste de Nationale loopbaan APK in

Voorburg, Focus Nederland lanceert de Nationale loopbaan APK. De loopbaan APK geeft organisaties een handvat om duurzame inzetbaarheid te vergroten; medewerkers krijgen duidelijkheid over hun arbeidsmarktpositie en adviezen om hun kansen te verbeteren. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft zich in het verleden een warm pleitbezorger getoond van een loopbaan APK. Verzekeraar Achmea is het eerste bedrijf dat de APK actief aanbiedt aan haar medewerkers.

Waarom de Nationale loopbaan APK?

Mensen zullen in de toekomst vaker wisselen van baan en dan is het van belang te weten hoe groot de kans is om nieuw werk te vinden in het huidige beroep. De Nationale loopbaan APK laat zien hoe groot die kans is en hoe men die kan vergroten en geeft zicht op:

  • de verwachte zoekduur naar gelijksoortig werk;
  • branches met de meeste vacatures;
  • de kans dat het huidige beroep wordt gerobotiseerd;
  • kansrijke, alternatieve beroepen.

Het interpreteren van deze informatie wordt uitgevoerd door gecertificeerde loopbaanprofessionals van Focus die adviseren hoe de arbeidsmarktkans kan worden vergroot. Om vervolgstappen te bepalen wordt een loopbaanportaal gebruikt. In deze digitale omgeving vindt men concrete mogelijkheden voor ontwikkeling in de module Beroepen, Opleidingen en Vacatures.

Achmea

Achmea is de eerste werkgever in Nederland die haar medewerkers de loopbaan APK actief aanbiedt. Dat gebeurt als onderdeel van de campagne ‘Verder’, waarin het werken aan je toekomst centraal staat. Achmea is een koploper in Nederland als het gaat om aandacht voor inzetbaarheid van medewerkers. Enkele jaren geleden is samen met vakorganisaties gekozen om werken aan inzetbaarheid vanzelfsprekend te maken. De Loopbaan APK is live gegaan na toetsing door een Achmea testteam.

Meer info

De Nationale loopbaan APK is tot stand gekomen in samenwerking met LDC en Intelligence Group | Arbeidsmarktkansen.nl. Voor meer informatie neem contact op met info@focusnederland.nl of 088 007 1400.

Klik hier voor een pdf van dit persbericht.

Bron: Focus Nederland