Branche voor duurzame inzetbaarheid

Sprekers

Thomas van Zijl (dagvoorzitter)

De middag wordt geleid door Thomas van Zijl. Hij is bij BNR onder andere te horen als presentator van het programma 'Werkverkenners' over de arbeidsmarkt. Door zijn directe, energieke en nieuwsgierige stijl weet hij als interviewer het beste uit sprekers en deelnemers te halen.

Drs. Maurits Bruel

Maurits Bruel is bedrijfskundige. Hij richtte in 1999 het adviesbureau ‘De Geluksfabriek’ op en is mede auteur van de gelijknamige bestseller ‘De Geluksfabriek’. Hij zette voor de Erasmus Universiteit het executive programma 'Het Rendement van Geluk' op en is daar werkzaam als docent en lid van de raad van advies. “Mensen zijn steeds belangrijker voor organisaties. De Geluksfabriek zorgt ervoor dat organisaties ook weer belangrijk worden voor mensen

Mr. dr. Lodewijk Asscher

Lodewijk Asscher is minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Prof. dr. Aukje Nauta

Aukje Nauta is partner bij organisatieadviesbureau Factor Vijf. Zij adviseert bedrijven en instellingen over HR-onderwerpen als inzetbaarheid, arbeidsrelaties, conflicthantering, organisatieontwikkeling en sociale innovatie. Ook publiceert, spreekt en doceert ze regelmatig over deze thema’s. Daarnaast is zij plaatsvervangend kroonlid bij de SER en bijzonder hoogleraar Employability aan de Universiteit van Amsterdam.

Prof. dr. Victor Lamme

Victor Lamme is hoogleraar en hersenonderzoeker bij de afdeling Psychologie van de Universiteit van Amsterdam. Hij onderzoekt het bewustzijn en probeert erachter te komen wat bewustzijn nou eigenlijk precies is, waar het vandaan komt, en welke rol het speelt bij ons handelen. Daarnaast geeft hij lezingen, schrijft columns in NRC-Next en het boek 'De Vrije Wil Bestaat Niet'. Daarin laat hij zien wie er nu werkelijk de baas is in ons hoofd.